Menu

Mega mocno czekoladowe brownie z olejem kokosowym.


Mocno, mocno, mocno czekoladowe brownie. 
U nas, jak zwykle ciasta czekoladowe na pierwszym miejscu.
To brownie jest tak mocne w smaku, że nigdy dotąd nie jadłam tak wyrazistego i połączonego smaku kakao i gorzkiej czekolady. 
Olej kokosowy dodaje fajnej nutki kokosowego smaku.
Musicie sami wypróbować :) 


POTRZEBNE SKŁADNIKI : ( blacha 21cm x 25cm )

- 200 g mocno gorzkiej czekolady 
- 3 łyżki oleju kokosowego
-100 g mąki 
- pół szklanki cukru
- 3 jajka 
- 1 cukier wanilinowy
- 3 łyżki kakao
- pół łyżeczki soli
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • Czekoladę, olej i cukier rozpuścić, ściągnąć z palnika i czekać, aż ostygnie.
  • Pozostałe sypkie produkty połączyć w jednej misce ( mąkę, kakao, cukier wanilinowy, sól, sodę oczyszczoną ). 
  • Jajka roztrzepać widelcem, do połączenia żółtek z białkiem i wlać do przestudzonej masy czekoladowej, następnie wsypać partiami sypkie produkty. 
  • Mieszać do momentu powstania jednolitej masy.
  • Gotową masę wylać do małej formy. Piec przez 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180. 
  • Po tym czasie ciasto wyciągnąć, poczekać, aż odparuje i przykryć kuchenną ściereczką.

SMACZNEGO !!!

Po inne przepisy zapraszamy tutaj.
A po więcej zdjęć na Instagram tu.
I Facebook'a tutaj.






1 komentarz