Co prawda święta Wielkiejnocy już minęły, ale mam nadzieję, że przepis przyda się na następne święta :)
Potrzebne składniki :
- 10 jajek
- pęczek rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- 4 plastry szynki gotowanej lub innej
- 4 duże łyżki majonezu Winiary
- sól
- pieprz
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i każde dzielimy na dwie równe połówki. Z każdej połówki jajka wyciągamy połówkę żółtka i przekładamy do osobnej miski. Wszystkie żółtka dusimy widelcem. Rzodkiewkę, szczypiorek i szynkę drobno kroimy i wrzucamy do poduszonych żółtek, dodajemy 4 łyżki majonezu oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy, próbujemy i ewentualnie jeszcze raz doprawiamy.
Przygotowane połówki białek nadziewamy zrobioną pastą jajeczną.
SMACZNEGO !!! życzy Majka.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz