Menu

Muffiny z Kinder czekoladek - Coś pysznego !!!

Hej Wszystkim! 

Czekoladę Kinder zna chyba każdy z nas :) 
Dla mnie to najlepsza czekolada pod słońcem i żadna inna nie przebije jej pysznego smaku. 
Tak sobie myślę, że chyba nie ma produktu Kinder, za którym jakoś szczególnie bym nie przepadała. 
Wszystkie na swój sposób mi smakują :) ... ale Kinder czekoladki najbardziej :) 
Dlatego kiedy tylko zobaczyłam filmik na stornie Kinder Riegel z przepisem na te oto muffiny to byłam pewna, że na weekend go wypróbuję. 
I tak też się stało ... kupiłam potrzebne produkty i zaczęłam działać, a efekty widzicie poniżej.
Muffiny są naprawdę przepyszne, ale chyba najbardziej smakowały mi rozpuszczone na małym ogniu batoniki ... smaku tej czekolady nie zapomnę do końca mojego życia. 


POTRZEBNE SKŁADNIKI - Muffiny : ( 12 sztuk )

- 10 batoników Kinder Riegel ( razem 210 gram ) lub Kinder Czekoladek ( 2 opakowania po 100 gram)
- 90 gram masła 
- 4 jajka 
- 50 gram cukru
- 110 gram mąki 
- 1 łyżka ciemnego kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka sody oczyszczonej
- dodatkowo 36 małych kosteczek batoników Kinder Riegel ( około 7-8 batoników )

  • Przygotować blachę do muffinek i powkładać papierowe foremki.
  • Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną wsypać do miski i wszystko ze sobą połączyć. 
  • Batoniki połamać lub pokroić na mniejsze kawałki i wraz z masłem rozpuścić w małym rondelku. 
  • Żółtka oddzielić od białek i wraz z cukrem ubić na sztywną pianę.
  • Do ubitych żółtek, wlać rozpuszczoną masę czekoladową, wsypać produkty sypkie i wszystko delikatnie połączyć drewnianą łyżką.
  • Białka ubić na sztywną pianę i dodać do przygotowanej masy, połączyć także delikatnie drewnianą łyżką. 
  • Masę powlewać do foremek i do każdej muffinki powkładać 2 kosteczki batoników.
  • Piec 20 - 25 minut w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem, a bez termoobiegu 180 stopni. 

POTRZEBNE SKŁADNIKI - Krem : 

- 1 opakowanie serka Philadelphia o smaku śmietankowym
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 olejek waniliowy 
- pistolet do dekoracji ciast

  • Wszystkie składniki zmiksować, masę włożyć do pistoletu i udekorować ostygnięte muffinki. Na górę kremu poukładać kosteczki batoników. 

SMACZNEGO !!! 














Zapraszamy Was również na: Facebooka tutaj. Insagram tutaj. A po inne przepisy tu.


2 komentarze

  1. Ależ świetne! Moja siostra uwielbia tą czekolade i coś czuję, że byłaby zachwycona :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń