Dziś przepis na bardzo proste w przygotowaniu i szybkie śniadanie.
Myślę, że wielu z Was jadło już takiego rodzaju śniadanie, a przynajmniej jajecznicę :D
Ja na szpinaku zrobiłam po raz pierwszy w niedzielę.
Szpinak lubię od kiedy tylko go spróbowałam, samą jajecznicę tak samo, a połączenie tych obu składników było bardzo dobrym pomysłem.
W sumie nigdy wcześniej nie przyszedł mi do głowy pomysł jajecznicy na szpinaku, aż do momentu, kiedy w szkole zamówiłam sobie "kurczaka po florencku za szpinakiem".
Szpinak był chyba najlepszy z całego dania i podany był właśnie z jajkami, przynajmniej tak przypuszczałyśmy z koleżankami.
Ja oczywiście od razu pomyślałam, że muszę wypróbować w domu i tak oto podaję Wam teraz przepis :)
POTRZEBNE SKŁADNIKI : ( porcja na 2 osoby )
- 250 gram świeżego lub mrożonego szpinaku
- 5 jajek
- 1 łyżka oleju kokosowego
- świeżo zmielona sól i pieprz
- Na oleju podsmażamy szpinak, po 5 minutach wlewamy roztrzepane jajka, wszystko dokładnie łączymy i czekamy aż jajka się zetną.
PS. Myślę, że tak na ścisłość wykonania jajecznicy nie musiałam podawać, ale może znajdzie się ktoś, kto będzie robił ją po raz pierwszy :)
SMACZNEGO !!!
Zapraszamy Was również na : Instagram tu. Facebook tutaj. Inne przepisy tu.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz