Menu

Sałatka z fetą, prażonym słonecznikiem i brokułami










Składniki :

- 1 brokuł
- 1 puszka kukurydzy
- 1 opakowanie sera feta
- 100 gram słoneczniku
- 1 mały jogurt naturalny
- 2-3 łyżki majonezu
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Przygotowanie sosu czosnkowego :

  • Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, mieszamy razem z jogurtem naturalnym i majonezem. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

Przygotowanie sałatki :

  • Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie 10 minut.
  • Ser fetę kroimy w kostkę.
  • Kukurydzę odsączamy na sitku.
  • Słonecznik prażymy na patelni około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Układamy warstwowo :
- brokuł
- 1/3 sosu czosnkowego
- ser feta
- 1/3 sosu czosnkowego
- kukurydza
- 1/3 sosu czosnkowego
- słonecznik

SMACZNEGO !!! życzy Majka.


Brak komentarzy

Prześlij komentarz