Składniki :
- 1 brokuł
- 1 puszka kukurydzy
- 1 opakowanie sera feta
- 100 gram słoneczniku
- 1 mały jogurt naturalny
- 2-3 łyżki majonezu
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie sosu czosnkowego :
- Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, mieszamy razem z jogurtem naturalnym i majonezem. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Przygotowanie sałatki :
- Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie 10 minut.
- Ser fetę kroimy w kostkę.
- Kukurydzę odsączamy na sitku.
- Słonecznik prażymy na patelni około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
- Układamy warstwowo :
- 1/3 sosu czosnkowego
- ser feta
- 1/3 sosu czosnkowego
- kukurydza
- 1/3 sosu czosnkowego
- słonecznik
SMACZNEGO !!! życzy Majka.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz