Cześć Wam !
Bagietkę miałyśmy upiec z siostrą wczoraj na kolację, ale stwierdziłyśmy jednak, że nie jesteśmy głodne i wyszło tak, że upiekłam ją dziś na drugie śniadanie.
Przygotowałam ją na 4 różne sposoby, z różnymi składnikami.
Wybrałam takie nasze ulubione :)
Jeżeli Wy będziecie korzystać z przepisu, możecie oczywiście zmieniać i eksperymentować.
Tak jak ja zapewne będę, przy następnym jej pieczeniu :)
Idealny pomysł na śniadanie, kolacje czy też jako przekąska na imprezę.
Potrzebne składniki : ( przepis na 2 osoby )
- pół długiej bagietki ( potrzeba około 25- 30 cm )
- masło czosnkowe lub zwykłe
Opcja I :
- ser mozarella, pomidor, oregano, świeża bazylia po upieczeniu
Opcja II : ( 3 sery )
- ser żółty typu Gouda, ser feta, ser mozarella, świeża bazylia po upieczeniu
Opcja III :
- ser żółty typu Gouda, bekon
Opcja IV :
- pomidor, ser feta, świeża bazylia po upieczeniu
- Bagietkę kroimy na małe kromeczki.
- Każdą kromkę smarujemy odrobiną masła.
- Wybieramy jedną z opcji i układamy na każdą kromkę wybrane składniki.
- Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15 minut.
SMACZNEGO !!!
Zapraszamy również po inne przepisy tutaj.
A po więcej zdjęć - Facebook tu.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz