Menu

Zapiekana bagietka na 4 sposoby. Idealny pomysł na szybkie śniadanie, kolację, a także jako przekąska na imprezę.


Cześć Wam !

Bagietkę miałyśmy upiec z siostrą wczoraj na kolację, ale stwierdziłyśmy jednak, że nie jesteśmy głodne i wyszło tak, że upiekłam ją dziś na drugie śniadanie.
Przygotowałam ją na 4 różne sposoby, z różnymi składnikami. 
Wybrałam takie nasze ulubione :) 
Jeżeli Wy będziecie korzystać z przepisu, możecie oczywiście zmieniać i eksperymentować. 
Tak jak ja zapewne będę, przy następnym jej pieczeniu :) 
Idealny pomysł na śniadanie, kolacje czy też jako przekąska na imprezę.


Potrzebne składniki : ( przepis na 2 osoby )

- pół długiej bagietki ( potrzeba około 25- 30 cm )
- masło czosnkowe lub zwykłe

Opcja I : 

- ser mozarella, pomidor, oregano, świeża bazylia po upieczeniu 

Opcja II : ( 3 sery ) 

- ser żółty typu Gouda, ser feta, ser mozarella, świeża bazylia po upieczeniu

Opcja III : 

- ser żółty typu Gouda, bekon 

Opcja IV : 

- pomidor, ser feta, świeża bazylia po upieczeniu 

  • Bagietkę kroimy na małe kromeczki.
  • Każdą kromkę smarujemy odrobiną masła.
  • Wybieramy jedną z opcji i układamy na każdą kromkę wybrane składniki.
  • Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15 minut. 

SMACZNEGO !!!

Zapraszamy również po inne przepisy tutaj.
A po więcej zdjęć - Facebook tu.
Instagram tu. 














 


Brak komentarzy

Prześlij komentarz