Farsz :
- 1 opakowanie sera fety
- 4 pory (bez liści)
- 2 łyżki masła
Pory kroimy na cieniutkie prążki, ser fetę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię dodajemy 2 łyżki masła, wrzucamy posiekana wcześniej porę i dusimy pod pokrywką do miękkości przez 15 minut. Po tym czasie wrzucamy pokrojony w kostkę ser, ciągle mieszając, do czasu aż ser się całkowicie rozpuści. Odstawiamy farsz do wystygnięcia.
- do farszu nie dodaję soli, ponieważ ser feta jest dość słony
Ciasto na pierogi :
- 4 szklanki mąki ( 250 ml )
- 3 łyżki oleju
- 1,5 szklanki ciepłej wody
- 2 łyżeczki soli
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy 2 łyżeczki soli, 3 łyżki oleju. Na koniec wlewamy ciepłą wodę i całość wyrabiamy przez ok. 7 minut.
Ulepione pierogi wrzucamy do gotującej, posolonej wody. Gotujemy przez 7 minut lub do wypłynięcia na wierzch.
SMACZNEGO !!! Życzy Majka.
- 4 pory (bez liści)
- 2 łyżki masła
Pory kroimy na cieniutkie prążki, ser fetę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię dodajemy 2 łyżki masła, wrzucamy posiekana wcześniej porę i dusimy pod pokrywką do miękkości przez 15 minut. Po tym czasie wrzucamy pokrojony w kostkę ser, ciągle mieszając, do czasu aż ser się całkowicie rozpuści. Odstawiamy farsz do wystygnięcia.
- do farszu nie dodaję soli, ponieważ ser feta jest dość słony
Ciasto na pierogi :
- 4 szklanki mąki ( 250 ml )
- 3 łyżki oleju
- 1,5 szklanki ciepłej wody
- 2 łyżeczki soli
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy 2 łyżeczki soli, 3 łyżki oleju. Na koniec wlewamy ciepłą wodę i całość wyrabiamy przez ok. 7 minut.
Ulepione pierogi wrzucamy do gotującej, posolonej wody. Gotujemy przez 7 minut lub do wypłynięcia na wierzch.
SMACZNEGO !!! Życzy Majka.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz