Menu

Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą











Potrzebne składniki :

- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 250 gram liści świeżego szpinaku lub mrożonego
- 1 opakowanie sera feta
- sos czosnkowy - przepis - tutaj.

Świeży szpinak myjemy, odkrajemy łodyżki i gotujemy 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i wykładamy na patelnię, smażymy około 10 minut, następnie dodajemy pokrojony wcześniej ser feta. Wszystko ładnie łączymy aż ser się rozpuści. Ciasto francuskie odwijamy i kroimy w miarę równe kwadraty, na każdy kwadrat wkładamy małą ilość wystudzonego farszu. Chwytamy za cztery rogi i delikatnie sklejamy, tak aby w piekarniku ciasto ładnie się rozłożyło. Pieczemy około 10 minut. Każdą bułeczkę polewamy sosem czosnkowym. 


SMACZNEGO !!! 








Brak komentarzy

Prześlij komentarz