Potrzebne składniki :
- 500 gram schabu bez kości
- 8 łyżeczek musztardy
- 8 plasterków żółtego sera
- 6-7 ogórków kiszonych
- 16 wykałaczek
- sól
- pieprz
- łyżka masła
- Schab kroimy na grubsze plastry, roztrzaskujemy tłuczkiem, aby powstały większe plastry.
- Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny.
- Ogórki kiszone kroimy na ćwiartki.
- Każdy plaster schabu smarujemy łyżka musztardy, kładziemy plaster żółtego sera i 3-4 ćwiartki ogórków kiszonych.
- Zawijamy roladkę i przekłuwamy wykałaczkami, tak aby wszystko ładnie się trzymało :)
- Gotowe roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy łyżkę masła.
- Pieczemy w 200 stopniach przez 45 minut.
- Podajemy z ryżem.
SMACZNEGO !!! życzy Majka.
Pychota, taki obiad na niedzielę.
OdpowiedzUsuń