Chyba dla każdego ciasto francuskie to wygoda pod każdym względem.
Wystarczy pokroić, ułożyć ulubione składniki, zapiec i posiłek przygotowany :)
Ja tym razem postawiłam na trzy składniki kurczaka, brokuły i fetę.
Dawno, dawno temu robiłam też sakiewki, ale z fetą i szpinakiem, które możecie zobaczyć tu.
Myślę, że to jeden z najszybszych posiłków jakie możemy przygotować, a na dodatek nie jest to nic skomplikowanego i trudnego.
... także do roboty :)
POTRZEBNE SKŁADNIKI : ( 16-18 sakiewek )
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 1 pakowanie sera feta ( pokroić w kostkę )
- 1 pierś z kurczaka ( pokroić w kostkę )
- 1 brokuł
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 1 łyżka oleju
- świeżo zmielona sól i pieprz
- Brokuł gotować w osolonej wodzie przez 10 minut.
- Pierś z kurczaka przyprawić papryką, solą i pieprzem i podsmażyć 5 minut na rozgrzanej z łyżką oleju patelni.
- Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty.
- Na każdy kwadrat poukładać brokuł, kurczaka i fetę.
- Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 25 minut.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy
Prześlij komentarz