Hej!
Dziś przepis na jaja faszerowane idealne do podania na stół wielkanocny i nie tylko.
Co prawda Wielkanoc już minęła, ale przecież przed nami jeszcze wiele Świąt Wielkanocnych, więc przepis przyda się na pewno niejednej osobie.
POTRZEBNE SKŁADNIKI :
- 4 jajka
- 5 małych pieczarek
- 5 rzodkiewek
- żółtka z ugotowanych wyżej wymienionych 4 jaj
- 1 mała łyżeczka chrzanu
- 1 łyżka majonezu
- świeżo zmielona sól i pieprz
- świeży koper do przystrojenia
- Jaja gotujemy na twardo. Przekrajemy na pół i do małej miseczki wydrążamy żółtka. Dusimy widelcem. Połówki białek układamy na talerzyk.
- Pieczarki parzymy.
- Rzodkiewkę myjemy i kroimy w drobną kostkę.
- Do żółtek dodajemy rzodkiewkę, pieczarki, chrzan i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Wszystko dokładnie łączymy.
- Nadziewamy ułożone na talerzyku jajka.
- Nadziane jaja dekorujemy gałązkami świeżego kopru.
SMACZNEGO !!!
Przepis na wielkanocną babkę czekoladowo - cytrynową znajdziecie tutaj.
Zapraszamy również po inne przepisy tutaj.
A po więcej zdjęć na: Instagram.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz