Menu

Jaja faszerowane - żółtko, rzodkiewka, pieczarki.


Hej! 

Dziś przepis na jaja faszerowane idealne do podania na stół wielkanocny i nie tylko. 
Co prawda Wielkanoc już minęła, ale przecież przed nami jeszcze wiele Świąt Wielkanocnych, więc przepis przyda się na pewno niejednej osobie.


POTRZEBNE SKŁADNIKI : 

- 4 jajka
- 5 małych pieczarek
- 5 rzodkiewek
- żółtka z ugotowanych wyżej wymienionych 4  jaj
- 1 mała łyżeczka chrzanu
- 1 łyżka majonezu
- świeżo zmielona sól i pieprz
- świeży koper do przystrojenia


  • Jaja gotujemy na twardo. Przekrajemy na pół i do małej miseczki wydrążamy żółtka. Dusimy widelcem. Połówki białek układamy na talerzyk.
  • Pieczarki parzymy.
  • Rzodkiewkę myjemy i kroimy w drobną kostkę.
  • Do żółtek dodajemy rzodkiewkę, pieczarki, chrzan i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Wszystko dokładnie łączymy. 
  • Nadziewamy ułożone na talerzyku jajka. 
  • Nadziane jaja dekorujemy gałązkami świeżego kopru.

SMACZNEGO !!! 

Przepis na wielkanocną babkę czekoladowo - cytrynową znajdziecie tutaj.













Zapraszamy również po inne przepisy tutaj.
A po więcej zdjęć na: Instagram. 

Brak komentarzy

Prześlij komentarz