Kolejna azjatycka zupa. :)
Tym razem nie tak ostra, jak Tom Yum, na którą przepis znajdziecie tutaj.
... a na dodatek z pysznymi krewetkami.
- 400 ml bulionu warzywnego
- 300 gram czerwonej pasty curry
- 1 puszka mleka kokosowego
- 500 gram mrożonych krewetek bez pancerza
- 500 gram szklanego makaronu
- kilka plasterków świeżej limonki
- odrobina świeżego kopru
- Krewetki odmrażam i dokładnie płuczę pod zimną wodą.
- Makaron gotuję wg. instrukcji na opakowaniu.
- Bulion zagotowuję, dodaję mleko kokosowe, pastę curry i gotuję około 15 minut.
- Na koniec do gotującej zupy dodaje krewetki i gotuję jeszcze przez dwie minuty.
- Podaję z makaronem i dekoruję limonką oraz koprem.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy
Prześlij komentarz