Menu

Azjatycka zupa z czerwoną pastą curry i krewetkami.

Kolejna azjatycka zupa. :) 
Tym razem nie tak ostra, jak Tom Yum, na którą przepis znajdziecie tutaj. 
... a na dodatek z pysznymi krewetkami. 


POTRZEBNE SKŁADNIKI:

- 400 ml bulionu warzywnego
- 300 gram czerwonej pasty curry
- 1 puszka mleka kokosowego
- 500 gram mrożonych krewetek bez pancerza
- 500 gram szklanego makaronu
- kilka plasterków świeżej limonki
- odrobina świeżego kopru

  • Krewetki odmrażam i dokładnie płuczę pod zimną wodą.
  • Makaron gotuję wg. instrukcji na opakowaniu.
  • Bulion zagotowuję, dodaję mleko kokosowe, pastę curry i gotuję około 15 minut.
  • Na koniec do gotującej zupy dodaje krewetki i gotuję jeszcze przez dwie minuty. 
  • Podaję z makaronem i dekoruję limonką oraz koprem.

SMACZNEGO!!!





Brak komentarzy

Prześlij komentarz