Zdrowy lunchBox dla uczniów, studentów, osób zapracowanych i nie tylko.
Moja propozycja to ryż z natką pietruszki, koperkiem i suszonymi pomidorkami, a do tego jajka sadzone na szpinku.
Idealny zdrowy posiłek dla każdego.
Sama osobiście staram zdrowo się odżywiać, ale nie będę tutaj ściemniać, że jem tylko same zdrowe rzeczy. Nie, nie, nie. :) Staram się jeść posiłki zdrowe i wartościowe, ale pozwalam sobie również na normalne posiłki takie jak kotlet z frytkami, czy też kaloryczne ciastko :).
POTRZEBNE SKŁADNIKI: ( ryż )
- pół woreczka ugotowanego ryżu
- pół łyżeczki świeżego kopru
- pół łyżeczki świeżej natki pietruszki
- 6 suszonych pomidorów w oleju
- Ryż gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut.
- Koper i natkę drobno siekamy.
- Pomidory kroimy w małą kostkę.
- Wszystkie składniki wrzucamy do pojemnika i mieszamy lub zostawiamy nie wymieszane.
POTRZEBNE SKŁADNIKI: ( jajka na szpinaku )
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 2 jajka
- garść świeżego szpinaku lub 6 kostek mrożonego
- sól i pieprz
- Na rozgrzaną patelnie z masłem wrzucamy szpinak, smażymy około 3 minut, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy 2-3 minutki. W międzyczasie łopatką rozdzielamy jajka na pół.
- Następnie przewracamy jajka na druga stronę i również smażymy 2-3 minutki.
- Przestudzone jajka na szpinaku przekładamy do pojemnika.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz